Publicerad 18 oktober, 2018

Quickomater gör kollektivresan enklare för synskadade

En tillgänglighetsanpassning av Quickomater hos Länstrafiken i Norrbotten och Luleå Lokaltrafik underlättar biljettköp och laddning av resekort för resenärer som är synskadade.

I ett gemensamt projekt har Länstrafiken i Norrbotten och Luleå Länstrafik, LLT, uppgraderat befintliga Quickomater så att synskadade enklare kan köpa biljett och ladda resekort.

Anpassningen är den första i Sverige för kollektivtrafik och en milstolpe i arbetet med att öka tillgängligheten för alla resenärer.

Talande gränssnitt underlättar biljettköp
Quickomats koncept för tillgänglighetsanpassning är utvecklat i samarbete med synskadade och innebär att man genom att röra skärmen aktiverar ett talande gränssnitt vid biljettköp. Det är också möjligt att kunna koppla in hörlurar för att höra bättre och reducera bakgrundsljud.

Quickomater ger ökad service och effektivare busslinjenät
Länstrafiken i Norrbotten AB ansvarar den regionala busstrafiken och tågtrafiken i Region Norrbotten och LLT ansvarar för busstrafiken inom Luleå Kommun. Deras arbete för ökad service och effektivare busslinjenät innebär bland annat att förenkla biljettköp innan påbörjad resa. LLT expanderade därför sitt försäljningsnätverk med fem Quickomater 2014 och Länstrafiken i Norrbotten byggde ut det regionala försäljningsnätverket med Quickomater i Piteå, Boden och Luleå året därpå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *